Vänster spalt

Jyväskylän Pohjola-Norden

Yhdistyksemme tavoite on toimia kanavana pohjoismaisuuteen jäsentensä ja muiden kiinnostuneiden parissa. Pyrimme lisäämään Pohjoismaiden tuntemusta alueella, edistämään kiinnostusta pohjoismaista yhteistyötä ja yhteiskunnallisia kysymyksiä kohtaan sekä vahvistamaan pohjoismaisia kontakteja. Haluamme osoittaa, mikä merkitys pohjoismaisella yhteistyöllä ja yhteenkuuluvuudella on meille kaikille. Yhdistyksen ohjelmaan kuuluu keskustelutilaisuuksia, erilaisia tapahtumia ja vierailuja.
Mikäli olet kiinnostunut pohjoismaisuudesta, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Lyhyt historiikki, Jyväskylän Pohjola Norden

75 vuotta sitten 18.12.1945 Jyväskylässä pidettiin Jyväskylän Pohjola-Nordenin perustamiskokous.
Perustamiskokoukseen osallistui 11 henkilöä ja kokouksen puheenjohtajana toimi Erik Ahlman, silloinen Jyväskylän Kasvatusopillisen korkeakoulun professori.
Tuohon aikaan asioiden eteenpäin viennillä ei ollut niin kiire kuin nykyisin, koska yhdistys rekisteröitiin vasta reilu vuosi myöhemmin eli 3.1.1947.
Yhdistyksen toiminnan tavoitteeksi kirjattiin: syventää ja kehittää pohjoismaiden kansojen yhteenkuuluvuutta ja yhteistoimintaa järjestämällä jäsenille kokouksia ja yleisölle esitelmätilaisuuksia. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi professori Erik Ahlman, varapuheenjohtajana ylilääkäri Niilo Mäkinen ja sihteerinä lehtori Eeva Riikonen.
Yhdistys on ollut koko toimintansa ajan valtakunnallisen Pohjola-Norden Liiton jäsen ja toiminut myös sen tavoitteiden mukaisesti paikallisena jäsenjärjestönä.
Liitolla ja Pohjoismaiden Ministerineuvostolla oli vuosikymmenien ajan Jyväskylässä Keski-Suomen piirin tiedotustoimisto, johon työhön myös yhdistyksemme osallistui.
Piirin ja tiedotustoimiston lakkauttamisen jälkeen 2000-luvulla yhdistyksen ja liiton toiminta sekä näkyvyys Jyväskylässä valitettavasti heikkeni, koska koko toimintakenttä jäi kokonaan vapaaehtoistyötä tekevien yhdistyksen jäsenten vastuulle ja samanaikaisesti internet kehittyi todelliseksi tiedonvälityskanavaksi.
Yhdistyksen toiminnassa on aina ollut ja toivon mukaan myös tulevaisuudessa pohjoismaisen tiedon ja kulttuurin välittäminen sekä sen ylläpitäminen erilaisin tapahtumin ja tilaisuuksin.

75 vuotisjuhlallisuudet on siirretty vuodelta 2020 syksyyn  2021, jotta voimme juhlia turvallisesti ja terveinä.

Marja Leena Immonen, pj.

Yritämme mahdollisuuksien mukaan järjestää vuodelle 2020 suunnitellut tapahtumat vuonna 2021 kun voimme taata osallistujien turvallisuuden.

Arkisto

2021
Sääntömääräinen vuosikokous
järjestettiin ti 25.5.2021 klo 17 Wanhalla Fredalla, kokoushuone Alfred, Yliopistonkatu 11, Jyväskylä. Kokousmateriaali toimittiin jäsenille sähköpostitse.
2020
Pohjoismainen kirjallisuusviikko 9-15.11.2020 yhteistyössä kaupunginkirjaston kassa.Tapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti etänä, kirjailijavieraana Monika Fagerholm.
Vuosikokous:Keväältä siirtynyt yhdistyksen vuosikokous pidettiin to 8.10.2020 klo 17-19 Lutakossa, Juhlapalvelu Leidissä, Schaumannin puistotie 2A, Jyväskylä.Kokouksessa käsitelltiin sääntömääräiset asiat uusien sääntöjen mukaisesti. Jäsenille oli lähetetty kokouskutsu sähköpostitse.
Uudet säännöt hyväksyttyPatentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt yhdistykselle syyskokouksen 2019 päätöksen mukaisesti uudet säännöt 03.02.2020. Merkittävin muutos on siirtyminen yhteen vuosikokouskäytäntöön. Kevätkokous muuttuu nyt vuosikokoukseksi. Säännöt löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Pohjola Norden ry

Pohjola-Norden lehti 

Sisä-Suomen aluelehti 

Pohjola Nordenin ajankohtaiset tiedot tapahtumista: https://fi-fi.facebook.com/pohjolanorden
Pohjoismaisia kesätyömahdollisuuksia: Nordjobb
Jyväskylän ystävyyskaupungit Pohjoismaissa

  •   Eskilstuna, Ruotsi

  •   Stavanger, Norja

  •   Esbjerg, Tanska

  •   Fjarðabyggð, Islanti

 

Höger spalt

Yhteystiedot/Kontaktuppgifter

Yhdistyksen sähköpostiosoite:
jyvaskyla@pohjola-norden.fi

Puheenjohtaja
Marja Leena Immonen
puh. +358 50 3130402
marjaleena.immonen@elisanet.fi

Varapuheenjohtaja
Hans Jørgen Boe
boe1@kolumbus.fi

 

Sihteeri
Pirkko Behm
puh. +358 40 5944501
behmpirkko@)gmail.com

Hallituksen jäsenet
Teuvo Kuikka
Pirjo Nyman
 

Jyväskylän Pohjola Norden ry:n säännöt

LIITY Jyväskylän Pohjola Norden ry:n jäseneksi
https://www.pohjola-norden.fi/suomeksi/jasenille/liity_jaseneksi/